пʼятницю, 27 березня 2020 р.

Як зробити маску своїми руками

Як виготовити маску самостійно! На просторах інтернету велика кількість відео на цю тему. Я пошила декілька масок переглянувши відео. Можу зробити висновки!!! Скориставшись моїми простими порадами, ви зможете пошити або зробити собі маску. 

Спосіб №1 


 Для нього вам знадобиться квадратний відріз щільної бавовни або льону стороною 20 см, а також дві резинки довжиною по 22 см. Тканину  зберіть гармошкою, як показано на малюнку. Краї зігніть і зшийте вручну або прострочіть на швейній машинці. Протягніть резинки і зав’яжіть їх вузликом. Готово.



Спосіб №2


Ця маска мені подобається найбільше!!! У неї є додатковий захист.
Цей метод дозволяє отримати виріб, здатний захистити від більш дрібних частинок пилу і мікроорганізмів. Для фільтра вам потрібен  нетканий матеріал (наприклад, флізелін, бумажняна серветка) .Ідеальний варіант, якщо маєте медичне простирадло з нетканки. Просто вкладіть фільтр у кишеньку.
До речі, перевага багаторазових масок — можливість зробити дизайн на свій смак. Виберіть тканину з цікавим принтом або прикрасьте свій виріб аплікацією.

Спосіб №3  Маска пошита по розмірах з відео підійде для людей з малим обличчям


Спосіб 4. Маска пошити вручну без швейної машини


Спосіб №5 Широка маска

Спосіб № 6 Одноразова маска із бумажняних серветок

Спосіб № 7 Одноразова маска

УВАГА! Одноразові маски діють тільки 2-3 години. Після цього їх треба акуратно знімати в поліетиленовий пакетик і ховати в контейнер або смітничок з кришкою. Потім старанно помийте руки з милом або обробіть їх антисептиком.

Руками не торкайтесь очей та обличчя! Будьте обережні та залишайтесь здоровими!!!