вівторок, 10 березня 2020 р.

Художник Тарас Шевченко

                                 Тарас Шевченко та Київщина




         Тарас Шевченко. Його ім’я стало символом України. Його називають народним пророком, титаном духу, який уболівав за долю рідного народу, тому й залишив нащадкам духовний заповіт, що передається із покоління в покоління, від роду до роду .На сучасному етапі розвитку України саме Т. Г. Шевченко та його творчість є прикладом справжньої відданості і любові до рідної землі, рідного народу.

З нагоди проведення Шевченківських днів
Учні 6-Б класу здійснили віртуальну подорож по Київщині «Місцями Кобзаря». Вони мали змогу пройтися життєвим шляхом класика та ознайомитись з літературними та мистецькими творами, які були створені Тарасом Шевченком за час перебування у рідному краї. Також учням було запропоновано проявити креативність і створити власну мапу з маршрутом, набір листівок чи серію листівок-закладок за мотивами творів митця.
Прийшлися до душі учням перегляд відеороликів по мотивах творів Шевченка, які супроводжувалися декламуванням поезій Кобзаря . Учні продекламували свою улюблену поезію митця.
Затамувавши подих, учні 9 класу на уроці мистецтва переглянули підбірку відеороликів «Музи Шевченка» про роль жінок у житті та творчість Великого Кобзаря . Учні знов поринули у світ думок палкого патріота, його почуттів, переживань, страждань. Також учні зіграли у гру «Перший мільйон: Тарас Шевченко»( автор гри Слюсаренко Тетяна).
Цікавим та пізнавальним для учнів 8 класу став урок мистецтва «Тарас Шевченко – художник-реаліст». Минуло багато років з дня народження Т.Г. Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні його твори вражають своєю реалістичністю.
Також учні перевірили свої знання під час гри «Т.Г.Шевченко у мистцтві» (автор гри Лисенок Анна).https://rukotvor-vpu.blogspot.com/2018/05/blog-post.html
Тарас Шевченко був, є і навіки залишиться найголовнішою особистістю у становленні України.
 Шевченко - художник-реаліст


                                 


 Музи Тараса Шевченка





Докладніше

По-сучасному про Шевченка

10 способів провести Шевченківські дні