четвер, 22 червня 2017 р.

Майстер-клас декупаж на канві


   

Необхідні матеріали  для  Комплекту в стилі шеббі-шик


·     Для вишивки: канва, стрічки шириною 0,5 см двох відтінків синього кольору і зеленого, голка з довгим ушком, серветка з потрібним сюжетом.
·        Для шкатулки: дві основи із стотчу шириною 2см та 5см, ферт, мереживо,білий картон, серветка з потрібним сюжетом.
·        Для рамки: пакувальний  гофрокартон, мереживо,  будівельна шпаклівка.
·        Акрилові фарби, клей ПВА, акриловий лак,  ножиці, пензлики, глітерний контур.
1   Технологічна  послідовність виготовлення вишивки для картини.
1.1Послідовність виготовлення основи для вишивки технікою «декупаж»
На канву потрібного розміру наклеюємо верхній шар серветки.  Щоб серветка не порвалась перед наклеювання потрібно її збризнути лаком для волосся і дати їй висохнути, так вона стане міцнішою. Починаючи від центру серветки за допомогою пензлика та клею ПВА розведеного з водою 1:1 розгладжуємо сюжет. Після цього наносимо на всю поверхню сюжету  пензлем клей ПВА. Звертаємо увагу, щоб клей за контур малюнка серветки не потрапив. Сушимо.
 1.2  Послідовність вишивання
  Вишиваємо спочатку  квіточки незабудок петельним швом, потім листочки зеленою стрічкою.  Серединки квітів виконуємо  бісером або наносим глітерний контур.  Покриваємо сюжет серветки лаком у два шари.

                                                                                                 




                                                                                                                                                                                       

2. Послідовність виготовлення рамки для картини.
Вирізаємо з картону  першу рамку зовнішній квадрат  якої 25х25см, внутрішній 18х18 см, та  другу рамку  розміром 25х 25см зовні, внутрішній квадрат 20х20см, також вирізаємо  чотири полоси розміром  3,5х25 см з підрізаними краями під  кутом 45 о. На першу рамку приклеюємо   полоси . для зручності підчас підрізання кутів полос  їх краще пронумерувати, яку полосу з якою клеїти, щоб краще вони співпали. Якщо все-таки  по кутам рамки утворилися щілини, то їх можна буде зашпаклювати. До виворітного боку  першої рамки приклеїти другу рамку і гарно притиснути. Після цього шпаклюємо торці рамки.  Чикаємо поки висохне шпаклівка і зачищаємо наждачним папером. Фарбуємо, приклеюємо мереживо, покриваємо для міцності акриловим лаком на водній основі.     






                              

3. Послідовність виготовлення шкатулочки.
     Для шкатулки потрібно дві бобіни від скотчу висотою  2см і  5см.  З пакувального картону вирізаємо два кола . Одне коло низ шкатулки, інше відповідно верх. Приклеюємо  їх до основ, поверх картонки  приклеюємо білу серветку, змастивши її  гарно клеєм. Чикаємо поки висохне. Готуємо бортик : для цього беремо   плоску офісного паперу розміром 5,5 см на 22см і приклеюємо в середину нижньої основи. Після того, як висох клей  фарбуємо білою фарбою в два шари, з просушуванням між ними, потім шліфуємо наждачним папером нерівності.  Декоруємо шкатулку технікою «декупаж»: наклеюємо потрібний нам сюжет із серветки, в разі потреби підфарбовуємо. По контуру кришки можна приклеїти мереживо. Чикаємо поки висохне. Вклеюємо в середину фетр, (його можна замінити серветками які використовують для прибирання). Лакуємо шкатулку( мереживо лакуємо теж).
                                                                                               









Готовий комплект

Сподіваюсь комусь знадобиться мій майстер-клас.
Дякую за увагу!